Скандал между институциите заради брошури за сексуално ограмотяване на учениците

...
Скандал между институциите заради брошури за сексуално ограмотяване на учениците
Коментари Харесай

Скандал между институциите заради брошурите за сексуално ограмотяване на учениците

Скандал сред институциите поради брошури за полово ограмотяване на учениците със фотоси на гей-двойки. Брошурите са издадени от здравното министерство и са публикувани от РЗИ-Ямбол, само че просветителното министерство ги не разрешава.

Здравният министър назова случилото се " провокация " и разпореди инспекция.

" Любов без последици " е част от здравно-образователна стратегия, финансирана от Глобалния фонд на Организация на обединените нации. Целевата група е МСМ – мъже, които вършат секс с мъже и мястото й не е в учебните заведения, а в кабинети за анонимно и гратис консултиране на СПИН, разгласи здравният министър Кирил Ананиев.
Ананиев: Брошурата с гей двойки е провокация Брошурата се назовава "Любов без последици " и доближи до някои учебни заведения
„ Това е една провокация, която ние я проверяваме, и всички отговорни лица ще бъдат осъдени. След като преди седмица получихме информация, че се популяризира в учебните заведения, дружно с Министерството на образованието незабавно вършим всичко допустимо да приберем тези брошури, с цел да не стигнат до децата, които са почтени и нямат нищо общо с този проблем ".

В Езиковата гимназия в Ямбол обаче брошурата е в послание от декември след просветителна лекция на РЗИ пред осмокласници.

Директорът твърди, че брошурите са конфискувани след незабавно писмо от локалния инспекторат по обучение, само че виновността остава в институциите.

" Защото надали тази листовка се появява единствено по самодейност на Министерството на здравеопазването и най-после казусът поражда при учебните заведения, тъй като някои учебни заведения са си разрешили да го създадат обществен достъп, за нещо, което не написа, че е с гриф секретно ", съобщи Йордан Милков, шеф на езикова гимназия.
Брошури с гей двойки за полово ограмотяване раздават в учебно заведение Те се назовават "Любов без последици " и са издадени от Министерството на здравеопазването
Според РЗИ -Ямбол брошурите били изпратени от здравното министерство дружно с други печатни материали за разпределяне на учебните заведения.

Проверка се прави и в просветителното министерство.

„ Нямаме цялостна информация, само че това, което научихме е, че медицинските експерти, които са в здравните кабинети в учебно заведение и които не са на послушание на шефовете, посредством тях е публикувана в множеството случаи брошурата ", съобщи Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Още четири Регионални здравни инспекции – в Монтана, Видин, Кърджали и Хасково са популяризирали брошурата в учебните заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР