Ситуацията в Украйна прилича на сирийската криза, която започна преди

...
Ситуацията в Украйна прилича на сирийската криза, която започна преди
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков пред Lupa.bg: Ако Путин не бъде спрян, възможен е край на ЕС

Ситуацията в Украйна наподобява на сирийската рецесия, която стартира преди 7 години. Над 3 милиона сирийци се струпаха в Турция, а милион и половин пристигнаха в Европа. Сега Европа чака 5 милиона украинци. Това съобщи пред Lupa.bg проф. Владимир Чуков във връзка увеличаващият се брой бежанци от Украйна.



" Сирийската рецесия пренаписа картата на Европейски Съюз, Брекзит беше директна последица от нея. Путин заплашва Европейски Съюз, европейския метод на живот, по тази причина водим пред американците по налагане на наказания на Русия ", уточни Чуков.

По думите му следим конфликт на два вида държавност - единият е диктаторски, другият е плуралистичен. По-опасната организация за Путин не е НАТО, а Европейски Съюз. Ако Путин не бъде спрян, на практика това значи завършек на Европейски Съюз. Дилемата е Путин или Европейски Съюз.

" Вероятно съветският президент ще има сили да стигне до Източна Украйна. Може би ще раздели страната на източна и западна, както бяха разграничени Германска демократична република и Федерална Република Германия. Хората, които ще останат в източната част ще бъдат небогати и нещастни, до момента в който в западната ще получат рога на изобилието и бързо ще бъдат признати в Европейски Съюз ", допусна специалистът.

" Философията на съветската страна е оцеляване против разширение. Тя е завещание от времето на Иван Грозни, от Екатерина Велика. Диктаторите, с цел да останат на власт, се уголемяват. Путин не можа да разбере, че в Украйна има доста мощен шовинизъм. Страната се трансформира в леговище на всички недоволни от негон, от Съюз на съветските социалистически републики и прочие - там избягаха дисидентите от Казахстан, от Татарстан ", напомни проф. Чуков и добави: " В Западна Украйна Путин няма да си намерения да влезе - там са украинско говорящи и част от тях са униати ".

ТЕМА преди 2 минути 32 преди 36 минути 3131 преди 36 минути 861
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР