Ситуацията в Украйна е трудна и напрегната, като украинската армия

...
Ситуацията в Украйна е трудна и напрегната, като украинската армия
Коментари Харесай

Командирът на руските сили в Украйна призна за напрегната ситуация в окупирания Херсон

Ситуацията в Украйна е " сложна " и " напрегната ", като украинската войска продължава непрекъснатите си офанзиви над съветски позиции. Това сподели военачалник Сергей Суровикин , пълководец на съветските сили в Украйна, пред държавната телевизия Росия-24.

Това е първата обществена изява на Суровикин, откакто беше на 8 октомври, и едно от редките самопризнания на съветски боен началник за компликациите, които Москва изпитва в Украйна, оповестява Би Би Си.

Думите на Суровикин пристигнаха на фона на оповестената от съветските окупационни управляващи евакуация на цивилното население в Херсонска област. По-рано от назначената от Русия администрация в региона оповестиха, че жителите поради идната ескалация на военните дейности.

" Като цяло обстановката в зоната на специфичната военна интервенция може да бъде разказана като напрегната ", сподели Суровикин във вторник вечерта.

" Врагът непрестанно се пробва да нападна позициите на съветските войски ", добави той.

По думите му на първо място това се отнася за регионите на Купянск, Лиман и Николаев-Кривой Рог. Купянск и Лиман се намират в Източна Украйна, до момента в който регионът сред Николаев и Кривой Рог е в северната част на Херсонската област в Южна Украйна.

" Нашите по-нататъшни проекти и дейности във връзка с самия град Херсон ще зависят от създалата се военно-тактическа конюнктура. Повтарям - през днешния ден към този момент е доста мъчно ", сподели още Суровикин.

В същото време назначеният от Русия началник на Херсонска област Владимир Салдо разгласи " проведено, последователно пренасяне " на цивилни от четири града в общините Берислав, Белозерски, Снигировски и Александровски. Те следва да бъдат трансферирани към левия бряг на реката.

Назованите региони се намират на десния бряг на Днепър, където в последните седмици. Херсон е единствената украинска районна столица, която беше завладяна от съветските сили по време на нашествието.

След като организира нелегитимни референдуми за присъединение на четири украински области, в това число и Херсонска, през днешния ден Кремъл твърди, че те са част от Русия - изказване, отхвърлено в интернационален проект.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР