Ситуацията в Украйна, бежанците на българска територия и българската хуманитарна

...
Ситуацията в Украйна, бежанците на българска територия и българската хуманитарна
Коментари Харесай

Петков и Харис обсъдиха войната в Украйна и българската помощ за страната

Ситуацията в Украйна, бежанците на българска територия и българската филантропична помощ за страната са разискали довечера министър-председателят Кирил Петков вицепрезидентът на Съединените американски щати Камала Харис.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Телефонният диалог, който двамата са провели, е бил по нейна самодейност.

Харис е благодарила на българското държавно управление за филантропичната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната.
 Зеленски помолил Петков: Каквото можете, давайте
Зеленски помолил Петков: Каквото можете, давайте

Той е благодарил, че страната ни приема украйнските бежанци

Припомняме, че в провелия се през вчерашния ден (13 март), телефонен диалог сред министър-председателят Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски, украинският държавен глава е помолил за спомагателна помощ от всякакво естество.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет, отдаден на обезщетенията за ток за бизнеса, министър председателят Кирил Петков. Интересна детайлност - за провелия се диалог оповестиха от украинското посолство в София, както и самият Зеленски в Туитър, само че по този начин и нямаше публично известие от държавния пресцентър.

" Истината е, че господин Зеленски помоли за всякаква помощ. Каза - каквото можете, филантропична, каквато помощ можете да дадете, давайте ", показа детайлности от диалога Петков.

" Помоли ни и за нескончаем метод в диалозите на равнище Европейки съюз за тяхната пътека за интеграция в съюза ", добави той.
 Около 37 000 са украинските бежанци в България към 14 март
Около 37 000 са украинските бежанци в България към 14 март

От 24 февруари у нас са влезнали общо към 78 000 жители на Украйна, само че част от тях остават

Зеленски също така благодарил на българското държавно управление за доставената досега помощ - лекарства, осемте камиона с филантропична помощ. Украинският президент също така изразил признателност и за това, че страната ни интензивно приема бежанци от страната и е построила явен механизъм за поддръжка.

В България все още се намират към 37 000 украински бежанци, оповестиха от Граничната полиция, представени от БНР.

От 24 февруари у нас са влезнали общо към 78 000 жители на Украйна. Близо половината обаче са траяли отвън България.

Повечето бежанци от войната в Украйна не подават молби за интернационална протекция, а влизат в границите на вероятния тримесечен престой в страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР