Ситуацията в Северно Косово се успокои след вчерашния ден на

...
Ситуацията в Северно Косово се успокои след вчерашния ден на
Коментари Харесай

Вдигнаха блокадите между Сърбия и Косово

Ситуацията в Северно Косово се успокои след вчерашния ден на яд и митинги поради нови правила за минаване на границата със Сърбия, които засягат косовските сърби.

От през днешния ден хората със сръбски персонални карти щяха да получават краткотраен документ за престоя си в страната. Издадените в Сърбия регистрационни табели трябваше да се заменят с косовски в период от два месеца. Прищина отсрочи използването на ограниченията по предложение на Брюксел и Вашингтон.

Пътищата към границата със Сърбия бяха освободени, откакто късно нощес косовското държавно управление отсрочи с един месец използването на новите правила за персоналните карти и автомобилните табели.

" В съдействие с нашите интернационалните сътрудници, обещаваме да отложим осъществяването на решението за регистрационните табели и документите на граничните пунктове със Сърбия с 30 дни, при изискване, че всички барикади бъдат отстранени и свободното придвижване бъде възобновено ", съобщи Албин Курти, министър-председател на Косово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР