Ситуацията в село Ръйркайпий, около което обикалят около 60 бели

...
Ситуацията в село Ръйркайпий, около което обикалят около 60 бели
Коментари Харесай

Село в Чукотка е обсадено от бели мечки

Ситуацията в село Ръйркайпий, към което обикалят към 60 бели мечки е под надзор, оповестяват управляващите в Чукотка. Към патрулите са включени служители на реда и гранични чиновници, оповестиха РИА Новости и БГНЕС.

По информация на Световния фонд за дивата природа (WWF) в Русия, прекомерно топлото време на Чукотка е довело до това десетки бели мечки да не могат да изоставен покрайнините на селото.

Патрули обикалят обитаемоте пунктове и дежурят към детската градина и учебното заведение, с цел да предотвратят среща сред мечките и хората.

Властите на Чукотка припомнят, че сходни случаи е имало и преди. Селото се намира покрай огромна колония на моржове. Когато замръзне морето, животните се насочат към обичайните за тях ловни места.

От съображения за сигурност са анулирани всички публични мероприятия. Жителите са предизвестени за ограниченията за сигурност, а по улиците са разлепени бележки с телефони за контакт. Ако белите мечки се приближат до селото, „ мечите патрули ” ще употребяват против тях техника и подправен огън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР