Ситуацията в Казахстан се стабилизира, но бойците не сложиха оръжие

...
Ситуацията в Казахстан се стабилизира, но бойците не сложиха оръжие
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан: Няма да има преговори с терористи

Ситуацията в Казахстан се стабилизира, само че бойците не сложиха оръжие и антитерористичната интервенция продължава. Това съобщи в обръщението си към народа в петък президентът на републиката Касим-Жомарт Токаев, написа ТАСС.

Казахският водач акцентира, че на правоохранителните органи и на военните е подредено да „ открият огън, с цел да убиват без предизвестие “.
" Контратерористичната интервенция продължава. Екстремистите не са поставили оръжие, те не престават да правят закононарушения или се готвят за тях. Борбата против тях би трябвало да бъде приключена. Тези, които не се предадат, ще бъдат унищожени ", сподели той.

Няма да има договаряния
" В чужбина се насочат апели към страните да договарят за спокойно решение на проблемите. Какво е неуместно. Какви договаряния може да има с нарушители, с убийци? Трябваше да се оправим с въоръжени и подготвени бандити ", сподели Токаев.
Той означи, че това са бандити " и локални, и непознати ". " Затова те би трябвало да бъдат унищожени и това ще бъде направено в близко бъдеще. Силите на реда са подготвени да изпълнят тази задача ", сподели казахстанският водач.

Възстановяване на реда
Според президента обстановката в градовете Алма-Ата и Актобе, както и в региона на Алмати, се стабилизира. " Въвеждането на изключително състояние дава резултати. Конституционната правда се възвръща в цялата страна. Но терористите не престават да нанасят вреди на държавна и частна благосъстоятелност и да употребяват оръжие против жители ", сподели той.

В тази връзка Токаев разгласи, че въведеното в Казахстан изключително състояние последователно ще бъде анулирано в райони, където обстановката се е нормализирала. В някои райони на страната интернет връзката ще се възвръща на избрани шпации от време.

Работете върху бъгове
Токаев сподели, че " страната е проспала " терористичната офанзива. „ Изключително значимо е да се разбере за какво страната е проспала подземната подготовка на терористични офанзиви, спящи кафези на бойци “, сподели президентът. Токаев акцентира, че държавното управление ще би трябвало да вземе редица решения, за които ще рапортува на 11 януари.

" Предстои доста работа, с цел да научим уроците от нещастието, която преживяхме. Включително и от социално-икономическа позиция. Правителството ще би трябвало да вземе съответни решения, за които ще ви опиша на 11 януари в Мажилиса. (долна камара на републиканския парламент - ТАСС) ", сподели президентът...

Помощ и подстрекаване
„ Подкрепяща и всъщност подбудителна роля в нарушаванията на закона и реда играят по този начин наречените свободни медии и непознати фигури, които са надалеч от фундаменталните ползи на многонационалните ни хора. Без пресилване може да се каже, че всички тези безотговорни демагози станаха съучастници. в отприщването на нещастието в Казахстан “, сподели Токаев...

Благодарност към ОДКБ
Президентът на Казахстан уточни, че силите на ОДКБ са нужни на страната му, с цел да „ извърши функционалността на прикритие и поддръжка “. Той акцентира, че мироопазващият контингент е дошъл в Казахстан " за къс интервал от време ".
Президентът благодари на държавните глави на ОДКБ за изпращането на мироопазващи сили в републиката. Токаев изрече специфична признателност на съветския президент Владимир Путин за бързия и „ приятелски топъл “ отговор на молбата за помощ. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР