Ситуацията в Източна Украйна и социалните последици от пандемията ще

...
Ситуацията в Източна Украйна и социалните последици от пандемията ще
Коментари Харесай

Полша поема председателството на ОССЕ

Ситуацията в Източна Украйна и обществените последствия от пандемията ще бъдат главните тематики, върху които Полша ще подчертава по време на своето председателство на ОССЕ - това заяви представителят на полското външно министерство Лукаш Ясина пред Полското радио.

Официалната инагурация на полското председателство ще се състои през днешния ден, 13 януари, във Виена. В нея ще взе участие министърът на външните работи Збигнев Рау.

" Поемаме председателството на ОССЕ пред лицето на съществени провокации пред света и сигурността в района ", уточни Ясина на по време на конференция.

По данни на външното министерство на Полша, министър Збигнев Рау може да посети Донбас по време на полското председателство на ОССЕ.

" Сега имаме доста проблеми - от военната експанзия до пандизчиите на съвестта , каквито има в доста страни. Можем да водим договаряния от името на организацията, можем също да следим специфичните представители на ръководителя на ОБСЕ. Към момента ОССЕ има изключително огромни задачи, настоящи в Донбас, Кавказ и в Приднестровието. " - акцентира Лукаш Ясина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР