Ситуацията в енергетиката с всеки изминал ден става все по-тежка.

...
Ситуацията в енергетиката с всеки изминал ден става все по-тежка.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Няма шеф на КЕВР, няма газ, няма производство. Премиерът в оставка да се яви в НС!

Ситуацията в енергетиката с всеки минал ден става все по-тежка. Не единствено с неналичието на доставки на газ, само че и с производството. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай от парламентарната естрада. Повод бе бурна полемика в залата, почнала откакто Конституционният съд разгласи за противоконституционен избора на Станислав Тодоров за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). ГЕРБ изиска неотложен избор на нов началник на КЕВР.

Рамадан Аталай се обърна към и.д. ръководителя на Народно събрание Мирослав Иванов: " Моля Ви доста съществено да се ангажирате и да дойдат в Народното събрание - министърът на енергетиката, договарящият газ и цените на газа, ръководителят на Комисията по енергийно и водно контролиране. Разбира се, и тези, които отидоха и се срещнаха в Америка да сключат доставките на газ с избрани зам.-министри. ".

Не можем да продължаваме съвещанието по този начин, смятайки, че нищо не се е случило в България, сподели Аталай, напомняйки, че в този миг залата гледа промени в Закона за хазарта.

Конституционният съд взе решение, за което ние от тази естрада ви предупреждавахме. Председателят на Комисията по енергийно и водно контролиране доста ясно знае, че не беше индивидът, който покрива критериите. Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание доста добре знаеше, че разпоредбите, които тогава ги предложихте, не са тези, на които този ръководител дава отговор. И в този момент вие, игнорирайки всичко, оферирате, да продължаваме да одобряваме едни закони, които са без всякакво значение, възмути се Аталай.

Колеги, идва зима. Нямаме ръководител на комисията, нямаме газ, няма да има произвеждане на електрическа енергия. Стара Загора се чудят по какъв начин и по какъв метод да създават въглища, с цел да могат да ни отопляват. Затова са пристигнали през днешния ден тук - да чуят и да видят по какъв метод се управлява Народното събрание, сподели още Рамадан Аталай.

Народният представител от Движение за права и свободи прикани: " Прекратете съвещанието, помолете министър-председателя, министъра на финансите, ръководителя на комисията по енергийно и водно контролиране и министъра на енергетиката да дойдат, с цел да може да се вземе това решение което е належащо за страната. ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР