Ситуацията в болницата Камал Адван в северната част на Газа

...
Ситуацията в болницата Камал Адван в северната част на Газа
Коментари Харесай

Израел взе на прицел още една болница в Газа

Ситуацията в болничното заведение " Камал Адван " в северната част на Газа се утежнява с напредването на израелските войски към лечебното заведение , заяви Си Ен Ен.

В аудиосъобщение, изпратено от болничното заведение, журналистът Махмуд Ал-Сабах споделя, че лечебното заведение е обкръжено .



" Ситуацията е доста рискова и има тежък обстрел . Израелските танкове и транспортни средства напредват към болничното заведение и се намират на един квартал разстояние ", сподели Ал-Сабах. Докато той говореше, на назад във времето се чуваше мощен огън .

Друг публицист, намиращ се в болничното заведение, Анас ал-Шариф, съобщи пред Си Ен Ен, че " обстановката е доста сложна ". Той сподели, че в непосредствена непосредственост има артилерийски огън и въздушни удари .

" Цялата здравна система в болничното заведение се е сринала и всеки, който бъде ранен, приключва като страдалец в болничното заведение ", сподели Ал Шариф.



Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че интервенциите, " които се организират в този момент, в северната част на Ивицата Газа, скоро ще доведат до разрушаването на целия регион на град Газа и северната част на анклава ".

Израелската войска таргетира лечебните заведения в анклава, потвърждавайки, че те употребяват като командни центрове от " Хамас " , а пациентите са техния жив щит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР