Ситуацията се задълбочава всеки ден, хиляди хора напускат страната през

...
Ситуацията се задълбочава всеки ден, хиляди хора напускат страната през
Коментари Харесай

Българка, евакуирана от Судан: Ситуацията се задълбочава, хиляди напускат през Египет

Ситуацията се задълбочава всеки ден, хиляди хора напущат страната през Египет. Това сподели на летище София българка, която се прибра в България, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Мисля, че обстановката се задълбочава всеки ден. Ние не можехме да разберем какво тъкмо става. Човек не можеше да разграничи военните самолети от самолетите на силите за въздушна поддръжка. Не мисля, че ситуацията е по-добро. Хиляди хора напущат Судан през границата с Египет ", сподели тя.

" Чуваха се изстрели и разбрахме, че нещо става. Още вечерта на нападението успяхме да се преместим на по-безопасен регион. Мисля, че цялата нажежена конюнктура е в Хартум ", сподели още тя.

Жената споделя, че е съумяла да се върне още веднъж в дома си, с цел да си вземе документите. Тя сподели, че водоподаването и електричеството са били спрени.

По думите й в столицата няма нито ток, нито вода. Те мъчно могат да се запасят с хрнаителни артикули или с гориво за колите. Споделя, че ситуацията с болничните заведения също е тежко.

" Оставих си децата. Имам трима сина. Единият беше в Кайро на почивка и трябваше да се прибере в деня на нападението ", споделя.

Нашата евакуация стана през военна база. Това беше акция на Европейски Съюз и имаше самолети от Франция и Германия. Ние бяхме в немския лист, посланикът ни в Кайро следеше всяка стъпка, тъй като по никакъв начин не бе елементарно - има инспекции, прекъсвания и надзор.

Евакуираните споделят,че са станали очевидци на престрелки против беззащитни жители. По думите им тела на убити хора стоят с дни на местата, на които са останали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР