Ситуацията с възобновяването на работа на магазините на френската верига

...
Ситуацията с възобновяването на работа на магазините на френската верига
Коментари Харесай

Ще възобнови ли работа в Русия една от най-големите вериги за спортни стоки в света

Ситуацията с възобновяването на работа на магазините на френската верига за спортни артикули Decathlon в Русия - която и една от най-големите в света - е неразбираема, а отварянето би могло да се случи преди началото на 2024 година Това мнение изрази пред ТАСС президентът на Съюза на комерсиалните центрове в Русия Булат Шакиров.

По думите му, " обстановката с Decathlon остава неразбираема, защото към момента не се знае кой ще бъде купувачът. В момента се водят договаряния и в случай че те са сполучливи, компанията възнамерява да възвърне своята активност преди началото на идната година, защото в интервала от септември до декември се прави най-големият размер продажби в този отрасъл ".

Шакиров счита, че в случай че Decathlon откри (скоро) нов покупател, то може да бъде обновена активността на веригата до 2-3 месеца, защото главната инфраструктура, в това число личен състав и логистика, към този момент е подготвена, остава единствено доставката на артикули.
 Decathlon търси покупател за бизнеса си в Русия
Decathlon търси покупател за бизнеса си в Русия

Веригата спря доставките за съветския пазар и затвори всички магазини през 2022 година

От своя страна президентът на Magic Group и създател на веригата универсални магазини " Слава " Александър Перемятов разяснява, че притежателите на търговски центрове в Русия към този момент са претърпели " огромно изселване на интернационалните марки ", обстановката към този момент е почнала да се стабилизира, съветските компании интензивно заемат комерсиалните площи на напусналите марки, тъй че " пред Decathlon стои не леката задача да се завърне при допустими за компанията условия ".

Александър Перемятов напомня, по какъв начин френската марка за спортни артикули " затвори магазини без стопански аргументи, оставяйки комерсиалния център в затруднено състояние ". Затова той показва известно подозрение, дали компанията " в действителност ще работи още веднъж на съветския пазар ". Освен това, съгласно него " разрушените вериги за доставки на Decathlon сигурно ще доведат до усложнения с асортимента на артикули ".

По-рано беше обявено, че държавната комисия за надзор на задграничните вложения е одобрила договорката за продажба на веригата Decathlon в Русия , състояща се от 36 обекта (35 магазина и склад), на притежателя на франчайза Mango - съветската компания " АРМ ". Експерти показаха пред ТАСС мнение тогава, че обновените магазини на мрежата ще могат да възобновят работа в Русия до октомври 2023 година По-късно обаче източници оповестиха, че договорката към момента не е завършила, а страните не престават да договарят.

Първият магазин на Decathlon в Русия отвори порти през 2006 година в Москва. Веригата Decathlon разгласи прекъсването на работата в Русия още в края на март 2022 година, а през лятото на предходната година магазините на веригата в Руската федерация бяха затворени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР