Ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле” към входа за Турция

...
Ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле” към входа за Турция
Коментари Харесай

Турската система на „Капъкуле” се срина, стотици са блокирани

Ситуацията с трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле” към входа за Турция се усложнява заради срив на компютърната осведомителна система на турските митници. Образували са се опашки от изчакващи коли и рейсове, като са изцяло блокирани на вход към Турция, както турският, по този начин и българският пункт, оповестяват от българското външно министерство.

При извършените срещи със чиновници на Генералното консулство в Одрин и българските гранични управляващи, турските гранични и митнически органи са декларирали, че подхващат нужните ограничения за премахване на срутва. Създадена е организация, в това число като е повишен доста и персоналният състав, за да поемат насъбраните опашки и покачвания трафик през празничните за България дни.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки коли и 3 трасета за рейсове. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични управляващи ще проработят на оптимален потенциал след премахване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически управляващи и при нужда има подготвеност да реагира.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР