Ситуацията с основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Ситуацията с основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Лукашенко за Пригожин: Изпуснахме ситуацията, никой от нас не е герой

Ситуацията с създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е " изпусната ", сподели беларуският президент Александър Лукашенко в първите си мнения след протеста в Русия в края на предходната седмица, който спря след негово ходатайство. " Мислехме, че ще се позволи, а не се позволи. "

" Сблъскаха се двама души, воювали на фронта. В това няма герои ", сподели Лукашенко на военна гала, цитират го организация и обвързваният с властта канал в " Телеграм ".

Лукашенко изясни и че по време на метежа наредил привеждане на армията на Беларус в цялостна подготвеност. " Когато станаха събитията в Русия, дадох всички нареждания по привеждането на армията в цялостна бойна подготвеност ", сподели Лукашенко. " Дори в тези сополиви канали в " Телеграм " никой не мърмореше, че е срещу. " По думите му армията половин ден, дружно с " милицията, спецподразделенията ", била в подготвеност.

Беларуският президент разяснява тематиката след водача на опозицията в заточение Святлана Цихановска. Тя предизвести в хода на метежа, че Путин пробва да " вкара беларуските военни във собствен личен вътрешен спор " и прикани да се затвори границата с Русия.

 Самолет на Пригожин кацна в Беларус, там може да строят лагер за Самолет на Пригожин кацна в Беларус, там може да строят лагер за " Вагнер "

Базираното в Рига издание " Медуза " писа по време на метежа, че договарянията с Пригожин почнали още на 23 юни (часове след началото на събитията) и разчиталя обстановката да се позволи по " повече или по-малко кротичък път ", само че " неразбираеми и странни " претенции, като оставката на министъра на защитата Сергей Шойгу, попречили на разговора.

Вечерна на идващия ден, в събота, бе и диалогът с Лукашенко, след който бе оповестено, че Пригожин завършва протеста и отива в Беларус; нощес съветският президент Владимир Путин сподели, че там могат да отидат и бойците му. Някои наблюдаващи споделят, че Лукашенко бил медиатор поради отхвърли на Путин да поддържа връзка с него директно в хода на договарянията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР