Ситуацията с малкия самолет Чесна-150, които българските ВВС са прехванали

...
Ситуацията с малкия самолет Чесна-150, които българските ВВС са прехванали
Коментари Харесай

Собственикът на летище Бохот: Ситуацията с малкия самолет Чесна-150 е комична

Ситуацията с дребния аероплан Чесна-150, които българските Военновъздушни сили са прехванали през вчерашния ден вечерта край Свищов на 600 метра височина с МиГ-29, е комична. Самолетът е образователен и по предписание се движи на тази височина, без да е задължен да включва транспондер.

Това сподели за bTV притежателят на летище Бохот край Плевен, където е кацнал дребният аероплан.

От Министерството на защитата оповестиха, че през вчерашния ден вечерта дребният аероплан е прехванат и партерен от българските Военновъздушни сили, тъй като е навлязъл във въздушното ни пространство без полетен проект и без включен код на транспондера. Заради това са задействани изтребители от базата ни в „ Граф Игнатиево “.

По думите на притежателя на летище Бохот самолетът е законно регистриран и не е с подправени номера. Машината е заключена в хангара на летището.

Илия Иванов, водач от летище Бохот, удостовери в ефира на bTV, че дребният аероплан е образователен. По думите му машината е благосъстоятелност на утвърдена организация за образование и е основан непрекъснато в летището край Плевен.

Иванов също разгласи, че от този вид самолети не се изисква да включват транспондер.

Според него казусът се преескпонира, тъй като обстановката е сензитивна след случая със самолета извършител от началото на юни.

Гледайте повече във видеото!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР