Ситуацията с Македония е от 1944-та. Винаги, когато започне процес

...
Ситуацията с Македония е от 1944-та. Винаги, когато започне процес
Коментари Харесай

Журналист: Винаги, когато започне процес на сближаване с РСМ, се намират провокатори

" Ситуацията с Македония е от 1944-та. Винаги, когато стартира развой по доближаване се намират провокатори, което не е мъчно нито у нас, нито на всички места по света ", това съобщи журналистът Нина Спасова пред Българска национална телевизия във връзка оскверняването на българските венци на гроба на Гоце Делчев.

" 2019-та чакахме да се появят нови изменени учебници по история, в които България да не бъде наричана " зложелател " или опасност, тъй като има насъбрано едно разбиране в македонците, че ние желаеме да ги претопим, да им размием езика след основаването на страната през 1944-та година ", сподели още тя.

" За страдание огромни страни като Русия поддържат техните изказвания (за език и книжовност б.р.) и през цялото си битие македонците споделят на черното - бяло ", безапелационна беше тя.

" По-скоро е по този начин, само че има и сили в самата Македония. Ето, опозицията желае преосмисляне на личността на Гоце Делчев от общите ни хрумвания, които споделят обстоятелства. Той е роден в гръцки град, в българско семейство, приключил е българско учебно заведение, българска гимназия и е пристигнал да учи във военното учебно заведение в София и не можеш да кажеш, че той не е българин ", добави журналистът и добави, че огромният проблем при съседите са техните учебници.

Според нея, в случай че това не се случи няма по какъв начин македонците да трансформират отношението си към нас.

" Със сигурност има интервенция извън - от Сърбия и Русия ", безапелационна беше Нина Спасова.

" Въртим се в обаян кръг. Имаме леко развиване на политическите отношение, декларирани някакви стремежи, само че незабавно се връщаме в този обаян кръг, че България желае да претопи Македония ", съобщи тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР