Ситуацията с изпускане на гориво в района на Созопол е

...
Ситуацията с изпускане на гориво в района на Созопол е
Коментари Харесай

Няма опасност за екологията и плажуващите заради разлива на мазут край Созопол

Ситуацията с изпускане на гориво в региона на Созопол е овладяна, няма заплаха нито за екологията, нито за туристите, обявиха Московски и министърът на околната среда и водите Нено Димов и на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски на брифинг след съвещание на Оперативния щаб към Областната администрация в Бургас, в което те участваха по предписание на премиера Бойко Борисов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Двамата министри увериха, че ограниченията са навременни и не престават и все още.

„ Няма никаква заплаха за околната среда и туристическия сезон ", акцентира министър Димов. Той заяви, че през вчерашния ден са взети проби от ИА „ Морска администрация " от твърдата секта на самото място на разлива. Днес те са изпратени в лаборатория на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС) в Плевен, която има нужното съоръжение и инсталация, с цел да направи разбор на веществото. „ Около 5-7 дни е софтуерното време за приемане на резултатите ", изясни министър Димов. Днес са взети проби от Басейнова дирекция „ Черноморски регион " (БДЧР) от морската вода в непосредствена непосредственост и до разлива, и от тази на морския бряг, с цел да се види какво е качеството на водата директно отвън ограждението на разлива и до морския плаж, сподели министър Димов.

„ Проверяват се изключително и плажовете, като на този стадий не е открито не е открито замърсяване. Концесионерите са инструктирани да почистват и да алармират, при положение, че открият замърсявания. Ще продължим да взимаме регулярно проби, с цел да държим всички в течение за чистотата на морето в района ", увери министър Димов.

Министър Московски осведоми, че той и министър Димов са взели участие в срещата по категорично предписание на премиера Бойко Борисов. „ Всички все още би трябвало да бъдат спокойни, защото даже минималният разлив е ограден " добави министър Московски. По думите му, 100-годишният кораб е злепоставен евентуално от бурята и мощните подводни течения.
„ Днес ще бъде пуснат и дрон, с цел да огледа мястото на замърсяването, също така катерът на Изпълнителна организация „ Морска администрация " е непрестанно разполагаем. Огражденията са с технология, която не разрешава разпространяване на разлива, съобщи още Ивайло Московски. Неговото мнение беше, че би трябвало да се вземат ограничения мазутът в остарелия подводен съд да бъде източен.

„ Имаме разполагаем транспортен съд на Европейската организация за морска сигурност EMSA, който ще бъде употребен да събере това, което е изтекло от резервоарите. Още през днешния ден ще има договаряния с две компании на територията на България, които имат съоръжение и биха могли да предложат разновидности за източване на мазута в плавателния съд ", добави министър Московски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР