Ситуацията с интензивните легла за ковид пациенти в София е

...
Ситуацията с интензивните легла за ковид пациенти в София е
Коментари Харесай

Няма свободни интензивни легла в София

Ситуацията с интензивните кревати за коронавирус пациенти в София е сериозна. Над 330 пациенти в столичните лечебни заведения сега са в интензивни браншове, общо в болница са 2015 души, заяви кметът Йорданка Фандъкова в ефира на Българска национална телевизия. Тя акцентира, че лечебните заведения са претрупани, а лекарите и медицинските експерти са на лимита на силите си.

Големият проблем са леглата за интензивно лекуване с екипите, сподели тя. За момента няма информация да са връщани пациенти в общинските лечебни заведения. Но, по думите ѝ, обстановката е доста тежка.

За последните 10 дни в София са сложени към 60 000 дози от имунизациите, осведоми още Фандъкова. Тя счита, че заради тази причина зеленият документ е едно положително решение.

" Разбира се, не се приема еднопосочно от всички, има хора, които са срещу, само че тогава, когато има ясна тактика, тогава нещата са доста по-добре. При нас за жалост се случи най-после в последния миг, без връзка. Начинът на въвеждане сътвори повече безпорядък, в сравнение с решения. Но ние виждаме, че въпреки всичко зеленият документ стана причина за увеличение броя на имунизираните ", разяснява Фандъкова. Тя добави, че Столичната община продължава да открива нови пунктове за имунизация, тъй че да облекчи хората.

Има засилен интерес и към мобилните екипи, които имунизират в компании. Вече има 3 компании, показали предпочитание да се имунизират.

Що се отнася до имунизацията в администрациите счита, че когато се вкарва имунизация за избрани структури, би трябвало да важи за всички, с цел да няма дискриминация, акцентира кметът.

Аз персонално предизвиквам имунизирането на чиновници. Предпочитам минимални благоприятни условия за онлайн работа, сподели още тя.

За онлайн образованието Фандъкова изрази страдание, че здравното министерство не е приело предлагането да се забави затварянето на дребните възпитаници, с цел да може родителите да се приготвят.

" Моята позиция продължава да бъде такава, че учебните заведения трябваше да се затворят последни, а те на процедура се затвориха първи. След като ги затвориха виждаме предприемането на ограничения, незабавна процедура за проби, незабавна организация. Това е най-голямото предизвикателство за това. Тестовете още ги няма, учителите не са осведомени какво ги чака ", сподели тя и прикани тези неща да се изяснят в къси периоди, тъй като ще е съдбовно за децата.

Столичният кмет счита, че учениците от 1 до 4 клас би трябвало да се върнат след приключване на двуседмичния период - което се равнява на карантина, само че несъмнено при обезпечаване на филтър.

Очаквам за учебните заведения да има час по-скоро явен проект, добави тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР