Ситуацията с БНБ не е борба за постове, а е

...
Ситуацията с БНБ не е борба за постове, а е
Коментари Харесай

Виктория Василева, ИТН: Червената линия на Има такъв народ в коалицията не е БНБ, а Северна Македония

Ситуацията с Българска народна банка не е битка за постове, а е политическа позиция за баланс. Не би трябвало да има, нито един политически индивид или човек в страната, който да бъда сюрпризиран от нашата кандидатура за Българска народна банка, тъй като кандидатурата на Любомир Каримански стои на дневен ред от втори следващ парламент. Ние сме извънредно поредни в това отношение и в никакъв случай не отстъпваме от към този момент декларирана позиция. Това съобщи
Виктория Василева зам.-председателят на " ИТН.

„ Разглеждаме Българска народна банка като един тип прожектор – институцията, в която се отразяват финансите на една страна. Точно там би трябвало да бъде отразен баланс – да има представител на друга политическа групировка “, добави тя.

В петък ще да бъде изслушан единственият останал претендент за поста на шеф на Българската национална банка – Любомир Каримански.

„ Нямам визия какво ще се случи, тъй като не сме влизали в никакви сделки. Много овреме бяхме упрекнати, че сме в някаква колаборация с опозицията. Утре залата ще си покаже, даже единствено ние да гласуваме за господин Каримански за нас ще е задоволително “, сподели зам.-председателят на " ИТН.

Василева разяснява, че нито светът ще свърши, в случай че на следващия ден не бъде определен за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански, нито пък обединението.

„ Червената линия на „ ИТН “ в обединението не е Българска народна банка, а Северна Македония “, съобщи тя.

„ Крайно време е като страна да спрем непрекъснато да споделяме „ да “ на Изтока и Запада. Трябва един път вечно да се научим да отстояваме националното си достолепие, тъй като с бързината, с която тичаме по демократичната писта, с цел да прегърнем демократичните полезности, рискуваме да срутим последните устои на нашето национално самоуважение. Темата за Северна Македония остана последната тематика, с която може да покажем национално достолепие и ще е грехота да го проиграем по подобен метод “, счита Василева.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР