Ситуацията с американските ядрени оръжия в Европа предизвикват тревога от

...
Ситуацията с американските ядрени оръжия в Европа предизвикват тревога от
Коментари Харесай

Москва настоява да се изведе американското ядрено оръжие от Европа

Ситуацията с американските нуклеарни оръжия в Европа провокират паника от позиция жизнеспособността на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие (ДНЯО).
По време на постоянния брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че нуклеарните задачи на НАТО са в директно несъгласие с главните положения, залегнали в контракта. Неядрените страни, на процедура нарушават своите съглашения за гаранция с Международната организация за атомна сила (ММАЕ).
 Тръмп се е готвил да нападна Иран? Тръмп се е готвил да нападна Иран?
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил разколебан да нападна под земята цех в иранския град Натанц, предопределен за обогатяване на уран,...
Ситуацията към намиращото се на територията на Европа американско нуклеарно оръжие провокира сериозна угриженост както в стратегически проект, по този начин и от позиция на обезпечаването престижа и жизнеспособността на ДНЯО и открития от него режим.
Според Захарова, този въпрос придобива изключително значение в светлината на идната през 2021 година конференция за разглеждането на.
„ Ние сме уверени, че този проблем, който считаме за извънредно сериозен, има единствено едно реалистично решение – връщане на всички американски нуклеарни въоръжения назад на територията на Съединени американски щати, очистване на инфраструктурата, която разрешава да се обезпечи предпазване, обслужване и бързо разрастване на оръжията в европейските страни от НАТО, както и отвод от осъществяване на тренировки и учения, свързани с подготовката за от страна на персоналния състав на въоръжените сили на неядрените страни от алианса ”, акцентира Мария Захарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР