Ситуацията около Украйна и потенциалния въоръжен конфликт остава висяща. Президентът

...
Ситуацията около Украйна и потенциалния въоръжен конфликт остава висяща. Президентът
Коментари Харесай

Руска медия: Ситуацията около Украйна остава висяща

" Ситуацията към Украйна и евентуалния въоръжен спор остава висяща. Президентът на страната Володимир Зеленски приканва жителите да не изпадат в суматоха, западният щемпел все по този начин нагнетява боязън, а Русия към този момент не прави внезапни изказвания ", написа съветският в. " Труд ".
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 337
" Русия ще нахлуе в Украйна в сряда, 16 февруари, както сочи прехванато от Централно разузнавателно управление на САЩ известие на висшето командване в Москва до командващите съветските войски по границата с Украйна ". Такава вест заяви израелският уебсайт " ДЕБКАфайл " с съществена тематика военното разузнаване, зад който съгласно клюки стоят МОСАД и Централно разузнавателно управление на САЩ ", се споделя в публикация от " Свободная преса ".

След телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и Зеленски Телеграм канали, близки до офиса на украинския президент, цитираха източници, съгласно които офанзивата на Москва се отсрочва за 22 февруари. " Но янките няма по какъв начин да хакнат съветския боен интернет - медийните информатори като нищо могат да бълват дезинформация, и то колкото по-яка " толкоз по-скъпа ", счита " Свободная преса ".

" Според киевски медии от страната към този момент се изтеглят предприемачите от топ 100 в украинския лист на " Форбс ". Самолетите на локалните олигарси всеобщо изхвърчат за Кипър, Ница, Виена, Цюрих, Лондон, Мюнхен. В страната са останали единствено четирима от стоте най-богати украинци ", показва " Росийская газета ".

" Парите обичат тишината, както и техните притежатели ", разяснява " Взгляд ". " Междувременно всички другари и сътрудници на Киев са се покрили и не желаят да водят война за Украйна ", твърди електронният вестник.

" Ако Москва нападне Украйна, глобите на Съединени американски щати може да обиден активността на съветската дипломатическа задача и съветския експорт на първични материали и оръжия - нищо не е изключено ", декларират събеседници на " Известия " в Държавния департамент.

" Западът пази в загадка готвените ограничения против Русия, с цел да ѝ е по-трудно да се приготви за тях, изяснява всекидневникът. Негов източник в Европарламента споделя, че цели ще бъдат съществени браншове от съветската стопанска система - енергетиката, електрониката, химическата индустрия. Но до момента в който Южна Европа, Полша, Литва, Латвия, Естония, Швеция и Дания поддържат тези наказания, Германия, Австрия и редица страни от Източна Европа по думите му се изричат двусмислено ", разяснява вестникът.

" Избухне ли война, един верен жител на Русия усеща, че всички завчас се озоваваме в еднакъв окоп - погромаджията и жертвата му, палачът и изтезаваният от него, грабителят и ограбеният, виртуално и управляващите на твоята страна, които в действителност са почнали войната ", размишлява коментатор на " Новая газета ".

" Естествено е мръсна измама да искаш такива усеща от подведомственото население - за какво би трябвало да искам на своето държавно управление по-нататъшни победи, които неизбежно ще станат победи над моята страна? " - пита се съветският публицист.

" Днес най-хубавият вид за Русия е да не прави нищо - " просто си стоим, където сме: образователни стрелби, пръхтене на танкови мотори, разкарване по всички страни по полигоните и други необременителни осъществявания на лична територия. Може постоянно да подсещаме, че не се каним да нападнем ", написа " Московский комсомолец ".

" Ако пък различен стартира бойни дейности в Украйна - Киев или украински националисти, Русия ще се намеси, с цел да брани своите жители в сепаратистки Донбас, и ще превземе тази територия, само че ще претърпи " загуби: ще получи статут на агресор, значи и наказания, и ще бъде отслабена. Каквото цели в действителност Западът ", предизвестява изданието.

" На фона на изострянето към Украйна Русия залага не на спор, а на договаряния със Запада, тъй като не счита за изчерпани опциите за разговор. Този извод постановат последните срещи на президента Владимир Путин с министрите на външните работи и на защитата - Сергей Лавров и Сергей Шойгу ", написа " Независимая газета ".

" Срещата Путин-Лавров " наподобява преуспяващ сигнал, който сочи, че оръжията въпреки всичко няма да бъдат пуснати в ход ", прибавя " Независимая газета ".

" Путин реши: нито мир, нито война ", написа в. " Комерсант ".

 

" Най-вероятно ще се реализира компромис ", счита кореспондент на организация РОСБАЛТ. " Пропагандаторите в Киев ще заявят: " Врагът се изплаши от нашата решителност да браним родината ", а тези в Москва - " Успяхме да издействаме от Запада значими отстъпки и гаранции за сигурност ". В последна сметка нито ще завоюва някой, нито ще загуби. Жалко обаче за хилядите тонове изгорял дизел - да разкарваш войските напред-назад въпреки всичко не е на ниска цена забавление ", иронизира създателят на коментара.

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 337  Шефът на Пентагона ще посети Полша и Литва Шефът на Пентагона ще посети Полша и Литва  Георги Панайотов: България не е едва звено в НАТО Георги Панайотов: България не е едва звено в НАТО  На американците им бе предложено да изоставен Беларус и Молдова На американците им бе предложено да изоставен Беларус и Молдова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР