Ситуацията около темата за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили

...
Ситуацията около темата за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили
Коментари Харесай

Захарова: Ситуацията около темата за уволнението на Залужни отразява агонията на Украйна

Ситуацията към тематиката за уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни отразява мъката и краха на държавността на Украйна. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по радио Sputnik, отговаряйки на въпроса по какъв начин Руската федерация се отнася към този „ политически звук в Украйна “.

" Това е явно за мен, това е тъкмо тази мъка. Това е окончателният провал на държавността, както на лостовете за ръководство, по този начин и на цялата система на ръководство. По принцип я няма, т.е. там всичко опира единствено до храненето корито, към което това ято, по този начин да се каже, и тича. Или може би към този момент даже не е стадо, а рой. Какво броят мухите, не помниш ли? ”, сподели още Захарова.

В понеделник някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза ​​съобщи, че Залужни е отхвърлен от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. От своя страна депутатът Алексей Гончаренко означи, че двама негови източници удостоверяват тази информация. По-късно той съобщи, че Залужни е бил осведомен за оставката си, само че към момента няма подобаващ декрет. По думите на депутата, на Залужни е бил препоръчан постът дипломат в една от европейските страни, само че главнокомандващият е отказал.

Тогава медиите разпространиха информация, че указът във връзка с Залужни към този момент е подписан и вместо него ще бъде назначен началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов. Някои канали в Telegram също оповестиха за оставката на украинския министър на защитата Рустем Умеров. Тогава от Министерството на защитата обявиха, че популяризираната информация не дава отговор на истината. Това обаче породи въпроси в медиите дали ведомството отхвърли оставката и на министъра, и на главнокомандващия или единствено на Умеров. Прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров тогава сподели, че Зеленски не е уволнявал Залужни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР