Ситуацията около корабоплаването в Черно море изисква задълбочен анализ, преди

...
Ситуацията около корабоплаването в Черно море изисква задълбочен анализ, преди
Коментари Харесай

Кремъл анализира заплахите и действията си в Черно море

Ситуацията към корабоплаването в Черно море изисква изчерпателен разбор , преди да могат да бъдат направени каквито и да било изводи и рекомендации, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти в петък.

" Ситуацията изисква изчерпателен разбор, разбор от нашите специфични организации, които се занимават с този въпрос. След това ще могат да се създадат заключения и да се формулират рекомендации ", сподели той, запитан дали Русия вижда опасности за износа на своя нефт и други артикули през Черно море след последните изказвания на Украйна.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба сподели в изявление за американското списание Time по-рано, че Киев е подготвен да поеме всеки риск, с цел да продължи да изнася зърното си през Черно море, даже откакто Русия се отдръпна от договорката за зърно.

В сряда Москва разгласи, че на 20 юли всички плавателни съдове, които плават във водите на Черно море към , ще бъдат считани за евентуални превозвачи на военни товари.

В отговор на тази провокация, по-късно в четвъртък, Министерството на защитата на Украйна разгласи, че от 21 юли ще смята всички плавателни съдове, плаващи във водите на Черно море, и окупираните територии на Украйна, като пренасящи военни товари " с всички свързани опасности ".
 Украйна упорства за възобновяване на черноморската зърнена самодейност
Украйна упорства за възобновяване на черноморската зърнена самодейност

Сухопътните коридори не могат да изнасят цялото количество зърнени култури, изясни Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР