Ситуацията не е необичайна, а напълно очаквана. Децата се събират

...
Ситуацията не е необичайна, а напълно очаквана. Децата се събират
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова с категорично становище има ли нов пик на К-19 у нас

Ситуацията не е необикновена, а изцяло предстояща. Децата се събират дружно, от толкоз време не са се виждали, на драго сърце се виждат и е напълно обикновено да се увеличи броят на инфектираните лица, изясни пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова.

В литературата се обръща голямо внимание на това, че децата са по-скоро преносители на вируса, те боледуват леко и относително рядко, напомни проф. Аргирова. Затова и съгласно нея при най-малки признаци би трябвало да се намерения и за ковид. Вирусологът предлага децата в клас да съблюдават по-голяма хигиена.

Проф. Радка Аргирова е безапелационна, че няма нов пик на болестта.

„ Не може да се приказва за нов пик. Старите криви от предишните месеци в никакъв случай не са падали до нулево ниво, с цел да приказваме за нов пик.

За нов пик може да се приказва за страни, в които дълго време – да кажем месец-два, спомняте си случая с Нова Зеландия, където не е имало нито един инфектиран или умрял и в този момент внезапно се появяват един, двама, трима и леко повишение на броя на новозаразените лица.

Това не е втори пик. Това е просто преместване на инфекцията и разпространяване на инфекцията малко по-интензивно, заради това че има събиране на доста лица дружно. В случая приказваме за учениците и за учебно заведение. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР