Ситуацията на Западния бряг се влошава драстично - това заявиха

...
Ситуацията на Западния бряг се влошава драстично - това заявиха
Коментари Харесай

Федерика Могерини и Ине Ериксен Сьорейде: Ситуацията на Западния бряг се влошава драстично

Ситуацията на Западния бряг се утежнява фрапантно - това обявиха на взаимен брифинг висшият представител по въпросите на външната политика и сигурността на Европейски Съюз Федерика Могерини и министърът на външните работи на Норвегия Ине Ериксен Сьорейде преди началото на изключителната интернационална донорска среща за Палестина. На въпрос дали дейностите на Съединени американски щати не затрудняват намирането на решение за района, Могерини съобщи:

За нас е от първостепенно значение всички да схванат, че Съединени американски щати са главен сътрудник за всеки развой, с цел да има автентичен късмет за триумф. Също по този начин нашите другари от Съединени американски щати би трябвало да осъзнаят, че сами ще има бъде по-трудно да реализират каквото и да било. Ако мога да кажа с две думи – нито без Съединени американски щати, само че и нищо единствено със Съединени американски щати.

Могерини и Сьорейде повториха тезата, че решаването на спора може да се реализира единствено въз основата на две страни в района, като Могерини даде обещание, че Европейски Съюз ще остане най-големият международен донор за палестинската автономност.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР