Ситуацията има 2 страни - политическа и професионална. Политическата е

...
Ситуацията има 2 страни - политическа и професионална. Политическата е
Коментари Харесай

Любомир Дацов: С бюджет през април се връщаме в началото на 90-те години

" Ситуацията има 2 страни - политическа и професионална. Политическата е извънредно неприятна, тъй като се връщаме към началото на 90-те години, когато имаше неприятни финансови практики. До 1944 година беше обикновено бюджетът да се внася през април, което не е добра процедура. Не може бюджет, който е юридически при други условия, да бъде оставен в същите рамки. Той е вкаран без нито една цифра ". Това съобщи пред БТВ финансистът Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите.

" Дълг има, когато има недостиг. Едното е разследване на другото. Досега Министерството на финансите и министърът съблюдаваха относителна дисциплинираност. До края на септември бюджетът се движеше относително уравновесен. Днес може да забележим дали обаче обезщетенията не са се трансформирали в недостиг. Т.е., имаме ли стягане на икономическите условия, или всичко е било краткотрайно. Един прегърбен човек влиза при първокачествен шивач в Лондон, облича го добре и хората на улицата му споделят: " леле, този шивач какво е направил с индивида ". По същия метод се държи и Народното събрание ни, тъй като не знаем какво предлага към момента ", сподели още Дацов. 

" Много елементарно е да се върне топката в Народното събрание и да попиташ за какво партиите не вършат нищо. Зад бюджета би трябвало да стои някой. Каквото и подкрепяне да се прави, с увеличение на приходите единствено ще помпаме инфлацията ", разяснява финансистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР