„Ситуацията е много сериозна, но няма място за паника. Здравната

...
„Ситуацията е много сериозна, но няма място за паника. Здравната
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Допълнителни мерки може да влязат в сила до няколко дни

„ Ситуацията е доста сериозна, само че няма място за суматоха. Здравната система е доста добре проведена. Към този миг медиците се оправят доста добре със обстановката, само че това не значи, че тя не е напрегната. Следи доста добре развиването на ситуацията”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

Здравният министър добави, че управляващите не престават да разкриват кревати за Коронавирус заболели, с цел да посрещнат потребностите на пациентите. Опитва се и импорт на нов артикул за лекуване на ковид, който не е позволен за приложимост в Европейски Съюз.

„ Мерките не са решения, които аз взимам еднолично. Аз се поверявам на специалистите. Ние споделяме и съгласуваме използването на ограниченията със засегнатите страни. Преди да предложим нови такива, те също ще бъдат разисквани. Посоката, която огромна част от Европа е избрала е потреблението на Зелен документ за наличие на обществени места”, изясни здравният министър.

„ Утре няма да влезе в действие нищо. Може да обявим нови спомагателни ограничения за ограничение на инфекцията, които ще влязат в действие до няколко дни”.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР