Ситуация, в която Полша да се намеси във войната в

...
Ситуация, в която Полша да се намеси във войната в
Коментари Харесай

Полски дипломат допусна Варшава да се намеси във войната. Посолството му не мисли така

Ситуация, в която Полша да се намеси във войната в Украйна, е изцяло допустима - това счита полският дипломат във Франция Ян Емерик Рошчишевски.

Думите му бяха отправени по време на изявление за френския ефирен канал LCI, само че посолството в Париж прикани обществеността да се въздържа от това да сензационализира казаното.

" Или Украйна ще отбрани независимостта си през днешния ден, или ще би трябвало да влезем в този спор. Защото нашите съществени полезности, които са в основата на нашата цивилизация и просвета, ще бъдат застрашени. Затова няма да имаме различен избор, с изключение на да влезем в спора ", е представен да споделя Рошчишевски.

Polish Ambassador to France, Jan Emeryk Rościszewski:

If Ukraine fails to defend its independence, we will have no choice, we will be forced to enter into the conflict.
— Clash Report (@clashreport)
Посолството на Полша във Франция излезе с изказване, в което споделя, че думите на посланика са били изтълкувани от някои медии " отвън подтекста ":

" По време на 30-минутния диалог дипломат Рошчишевски аргументира нуждата съдружниците да поддържат Украйна. Той също по този начин приказва за опасността, която Русия съставлява за Европа и европейските полезности...При деликатно слушане на целия диалог излиза наяве, че не е имало известие за директно присъединяване на Полша в спора, а единствено предизвестие за последствията, които може да има едно украинско проваляне: опция за съветско нахлуване или включване на още централноевропейски страни - балтийските страни и Полша ", показват от там.

Посолството акцентира, че в изявлението си Рошчишевски е декларирал ясно, че Варшава сега не е във война, само че " прави всичко допустимо да помогне на Украйна да се отбрани " във войната.

„ Търсенето на сензационно изказване, което опонира на поредните старания на Полша през миналата година да помогне на Украйна да завоюва в този спор и по този метод да държи войната отвън Европа и Полша, би трябвало да се преглежда като симптом на недоброжелателност ", се споделя още в изказване на посолството.

До този миг Полша е една от най-яростните поддръжници на Киев във войната, като дава на страната друга военна техника, в това число танкове и артилерийски установки.

Преди няколко дни полският президент Анджей Дуда удостовери, че страната му ще подари първите четири изтребителя МиГ-29 на Украйна в околните дни. Това е допълнение към към този момент обещаните танкове Leopard 2.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР