Сицилианската полиция арестува санитар от спешна помощ, заподозрян за поредица

...
Сицилианската полиция арестува санитар от спешна помощ, заподозрян за поредица
Коментари Харесай

В Сицилия арестуваха санитар, убивал пациенти по поръчка

Сицилианската полиция арестува санитар от незабавна помощ, обвинен за поредност убийства по поръчка на локална погребална организация, обвързвана с мафията, заяви Би Би Си.

Според обвиняването задържаният 42-годишен мъж е умъртвил минимум трима неизлечимо заболели пациенти, като им инжектирал въздух. За всяко ликвидиране получавал по 300 евро. Италианските медии към този момент назоваха екипа от колата за спешна помощ му „ бърза смъртоносна помощ “.

Полицията е арестувала санитаря в Катания, в източната част на острова, по неизвестен сигнал на сътрудничещ на управляващите някогашен член на мафията.

Арестуваният е упрекнат в съзнателно ликвидиране.

Според обвиняването санитарят е убивал пациентите, до момента в който колата за спешна помощ ги прибирала от болничното заведение към домовете им. След инжекцията въздух пациентът умирал от задръстване на кръвоносните съдове. После се възползвал от шока на околните и им препоръчвал локално бюро за погребални услуги, обвързвано със сицилианската мафия, от което му плащали комисиона.

Мъжът работел в незабавната помощ от 2012 година и не е изключено жертвите му да са доста повече. Разследването е проучило десетки случаи на умряли пациенти за последните 5 години, само че към този момент единствено 12 от тях изглеждали подозрителни и единствено в 3 са предадени на съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР