Сито Понс, който е собственик на едноименния отбор от Moto2

...
Сито Понс, който е собственик на едноименния отбор от Moto2
Коментари Харесай

В MotoGP няма място за нов частен отбор

Сито Понс, който е притежател на едноименния тим от Moto2 – Понс, съобщи, че притежателите на MotoGP ясно са му декларирали, че на стартовата решетка в кралския клас няма място за нови частни (сателитни) тим. Вместо това шефовете на спорта – Дорна, са съобщи, че в случай че ще има разширение на шампионата, това ще е единствено със фабричен екип.

Самият Понс в предишното имаше отбор в кралския клас, който съществуваше от 1992 до 2005 година. Пред австрийското издание Speedweek испанецът разкри, че от 2013 насам води диалози с Дорна за завръщане в MotoGP, които постоянно се безплодни, даже и след изненадващото отдръпване на Сузуки в края на 2022 година.

„ Имали сме доста полемики с Кармело (Еспелета) за MotoGP. Попитахме го дали можем да се върнем в MotoGP като Понс, само че той бе безапелационен, че няма да подпише с нов сателитен тим, тъй като желае нов производител.

„ Това беше неговият явен отговор. От години го питахме това, един път имахме действителен късмет, само че не успяхме, тъй като нямаше кой да ни даде мотор. Когато Сузуки разгласи отдръпването си през май ние още веднъж питахме Кармело. Ние имаме нужните запаси, имаме опита, само че за жалост в този момент няма място за частни тимове “, съобщи Понс.

През 2023 година на стартовата решетка в MotoGP ще има 22 мотор, 10 от тях ще бъдат в заводските екипи на Дукати, Ямаха, КТМ, Априлия и Хонда, а останалите ще бъдат разпределени сред шест сателитни екипа. Най-много мотоциклета още веднъж ще има Дукати, който с изключение на със заводския си отбор ще разполага и със сателитните такива на Прамак, Грезини и ВР46.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР