Сити се завърна на върха след успех над ЕвертънОтборът на

...
Сити се завърна на върха след успех над ЕвертънОтборът на
Коментари Харесай

Сити се завърна на върха след успех над Евертън

Сити се завърна на върха след триумф над Евертън
Отборът на Манчестър Сити реализира триумф с 3:1 вкъщи на,,Етихад “ в среща от 17-ия кръг на британската Висша лига. Двубоят стартира по равносилен метод, като първата добра обстановка за гол се откри пред гостите. Центриране в наказателното поле на,,гражданите “ откри непокрития Ричарлисон, чийто удар мина високо над вратата на Едерсон. След това можеше да се стигне до противен автогол за Евертън, само че Джордан Пикфорд се намеси и мазета в корнер.

Постепенно домакините постановиха своята воля и в 22-та минута излязоха с едни гърди напред. Лирой Сане изведе зад отбраната на,,карамелите “ Габриел Жезус, който с шут около плонжа на Пикфорд откри резултата. Последва чудесно избавяне на британския национал след удар от близка отдалеченост на Рияд Марез.

След почивката първенците започнаха чудесно и след нова композиция сред Сане и Жезус бразилецът вкара второто си попадение в мача. Възпитаниците на Марко Силва се върнаха в срещата след гол на Доминик Калвърт-Люин, само че насладата им търпя малко, откакто резервата Рахийм Стърлинг наказа нова неточност на защитата на Евертън и отблизко с глава подпечата триумфа на Гуардиола и компания.

Така Сити се завърнаха на върха във Висшата лига с две точки задатък пред Ливърпул, които на следващия ден одобряват вкъщи на,,Анфийлд “ Манчестър Юнайтед в огромното дерби на кръга. В идващите си дуели от шампионата Манчестър Сити домакинстват на Кристъл Палас, до момента в който Евертън играят вкъщи с Тотнъм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР