Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония

...
Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Йотова постави въпроса с правата на македонските българи на Срещата на върха на Съвета на Европа

Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония показа вицепрезидентът Илияна Йотова на общия спор „ Обединени за Европа “, който се организира в границите на IV Среща на Съвета на Европа. В подтекста на главните правила на организацията за ценене на човешките права вицепрезидентът напомни поредицата от случаи на експанзия против хора поради декларираната им българска еднаквост, както и приемането на специфичния закон против сдруженията.

„ В Република Северна Македония има черни описи на българи, които не се позволяват на територията на страната. В тях без никакви мотив е и български евродепутат. Това е груба провокация към общите европейски полезности и към всичко, което построява нашата общественост – единение, взаимност, взаимно почитание. Най-опасната наклонност е необятно публикуваният език на омразата към прилежаща страна, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз “, акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът удостовери българската позиция против войната в Украйна и поддръжката за нейния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност.

„ Осъждаме продължаващата експанзия на Русия против Украйна “, уточни Йотова.

Вицепрезидентът съобщи българската поддръжка за основаването на Регистър на вредите в Украйна, породени от войната. Йотова подписа заключителната декларация на IV Среща на върха на Съвета на Европа, в която се препотвърждават правилата на организацията за народна власт и съблюдаване на човешки права, поддържа се Украйна и се слага акцент върху украинските деца.

Вицепрезидентът прикани Съвета на Европа деликатно да приспособява своите цели и действия към множеството провокации на комплицираната геополитическа среда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР