Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония

...
Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Йотова: В Северна Македония има черни списъци с българи

Системното потъпкване на правата на българите в Република Северна Македония показа вицепрезидентът Илияна Йотова на общия спор „ Обединени за Европа “, който се състоя в границите на IV Среща на Съвета на Европа, хазаин на която е исландската столица Рейкявик. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Йотова напомни поредицата от случаи на експанзия против хора поради декларираната им българска еднаквост, както и приемането на специфичния закон против сдруженията.

„ В Република Северна Македония има черни описи на българи, които не се позволяват на територията на страната. В тях без никакви мотив е и български евродепутат. Това е груба провокация към общите европейски полезности и към всичко, което построява нашата общественост – единение, взаимност, взаимно почитание. Най-опасната наклонност е необятно публикуваният език на омразата към прилежаща страна, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз “, акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът удостовери българската позиция по отношение на войната против Украйна и поддръжката за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на страната.

Йотова съобщи българската поддръжка за основаването на Регистър на вредите в Украйна, породени от войната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР