Системното недоспиване вреди на здравето на децата и може да

...
Системното недоспиване вреди на здравето на децата и може да
Коментари Харесай

Специалист разкри колко време трябва да спят децата, за да с...

Системното недоспиване вреди на здравето на децата и може да се отрази на развиването им. Тези сред 7 и 12 години имат потребност от 10 - 11 часа сън. За да си набират нужното количество сън, би трябвало да си лягат в 20:00ч. Това разяснява в предаването „ Социална мрежа ” консултантът по детски сън Мария Йонова, написа fakti.bg.

„ Абсолютният най-малко е 9 часа. Но в случай че редовно едно малко дете спи единствено по 9 часа, то евентуално ще се преумори. Ако то има постоянен режим, доста бързо ще навакса. Но в случай че ден след ден си ляга късно и става рано, тогава следствията могат да са дълготрайни ”, изясни Йонова.

Системното недоспиване покачва тревогата в децата, покачва се рискът от затлъстяване, отразява се на концентрацията и координацията им.

„ Много постоянно вечер, когато детето е пресрочило часа си за лягане и е будувало през последните дни, то влиза в една доста дейна фаза на игри. Тези игри са по-буйни, по нападателни. Детето може елементарно да се разсмее и елементарно да се разплаче ”, посочи консултантът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР