Системното нарушаване на наредбите за шума в София и останалите

...
Системното нарушаване на наредбите за шума в София и останалите
Коментари Харесай

Часът е 14.33, бебетата и възрастните хора искат да спят, но сънят им е съпроводен от чукове, звук на банцинг и псувни

Системното нарушение на наредбите за шума в София и останалите огромни градове, като че ли към този момент не прави усещане на никого. 

Явно експертната статистика, че търсенето изпреварва предлагането, кара строителите на парцели в столицата и другите градове, да работят на забързани обороти. 

Едва ли новодомците си дават сметка, че са ненавиждани от бъдещите си съседи още преди да влязат в квартала! Причината е прозаична – строи се на пакост, строи се във всяко време на денонощието. Инвеститори и строители не се интересуват от заобикалящата ги градска среда. Местата за паркиране стават все по-имагинерни.

Невъобразим звук ни залива при отварянето на прозореца и отмора очевидно няма. Пилят, чукат, къртят от 7 сутринта до мрак. Доказано е, че за бизнесмените почивни дни /събота и неделя/, само че даже публични празници не са от голяма важност.

Един подобен ми изясни: служащите ми са нормално турци или украинци, за тях нашите празници не са значими и постоянно са подготвени да работят за двойна отплата.....

Ами, ще кажа – тъпо, че поради облагата сме подготвени да газим правила и закони! Да мачкаме близките и да си гоним единствено периодите. 

Живеем си в " жунглата " и несъмнено сме си го заслужили, само че...наближават избори и то локални. С неспокойствие очаквам някой от претендентите да обещае, че ще живеем в по-чист, по-малко гръмък град и несъмнено безпределно оптимистично, очаквам да ми обещаят, че тези, които газят локалните наредби и националните закони, ще бъдат глобени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР