Системно нарушаване на Правилника от страна на Валери Жаблянов посочи

...
Системно нарушаване на Правилника от страна на Валери Жаблянов посочи
Коментари Харесай

ДПС отказа да участва във фарса с оставката на Жаблянов и напусна залата

Системно нарушение на Правилника от страна на Валери Жаблянов уточни в претекстовете си за желаната оставка ГЕРБ.

Юридическите причини показа шефът на правната комисия Данаил Кирилов.

Движение за права и свободи няма да взе участие в дебата за оставката на Валери Жаблянов - това е фарс, съобщи от трибуната на Народното събрание Йордан Цонев.

Няма правни причини за оставката, отсече той.

Народният представител има функционален имунитет и не носи отговорност за думите си в пленарната зала, съобщи той.

„ Нима забравихте, обърна се Цонев към депутатите от ГЕРБ, че националният представител има функционален имунитет, което значи, че не носи отговорност за изказаните от него мнения от тази естрада. Този имунитет е за това, с цел да може да изрича своите мнения, без значение дали другите са съгласни с тях. Този мотив отпада по конституционни съображения ", уточни той.

„ Ако тръгнем да гледаме от официална позиция нарушаването на правилника, това става на всяко пленарно съвещание. Мога да напомня доста такива случаи, това не е съображение да се желае оставка ", разяснява Йордан Цонев.

„ Движение за права и свободи осъжда „ Народния съд " и е било поредно в тази си позиция през всички години на прехода. Днес заявяваме, че не можем да се съгласим с персоналната оценка на Валери Жаблянов. Неговата партия има умишлен документ, с който се разграничава от „ Народния съд ", съобщи депутатът. „ Няма да участваме в този фарс, който има друга цел - да не приказваме за „ Луковмарш ", посочи той.

Съветвам ви да си изчистите двойния стандарт, обърна се той към ръководещите, като изнесе данни, че общински съветници на ГЕРБ са подкрепяли Луковмарш.

След изявлението на Йордан Цонев Движение за права и свободи напусна залата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР