Системите за противоракетна отбрана (ПРО) на САЩ изостават от развитието

...
Системите за противоракетна отбрана (ПРО) на САЩ изостават от развитието
Коментари Харесай

Разкриха слабостите на ПРО на САЩ пред руските свръхзвукови ракети Авангард

Системите за противоракетна защита (ПРО) на Съединени американски щати изостават от развиването на съветските оръжия и към този момент не са в положение да противостоят на актуалните ракети. Това написа американското военно списание Military Watch.

Изданието отбелязва, че мрежата от ПРО на Съединени американски щати включва четири съставния елемент - системите " Пейтриът ", AEGIS и AEGIS Ashore, THAAD и GMD. За най-напреднала се счита системата " Пейтриът ", само че и нейните благоприятни условия са лимитирани поради процеса по изстрелване на ракети от пусковите установки. По-конкретно, в " Пейтриът " се употребява " горещо " изстрелване, до момента в който да вземем за пример съветските системи С-300 употребяват система за " студено " изстрелване.

Списанието написа, че заради тази причина американските системи са способни да нападат междуконтинентални балистични ракети, чак откакто са преодолели половината от пътя и се намират на стадий на втурване, а в ранните стадии и в плътните пластове на атмосферата американската ПРО не може да ги доближи.

Освен това създателите слагат под подозрение способността на американските системи да се опълчват на ракетите на Северна Корея. За образец се дават тествания на севернокорейската ракета " Хвасон-14 ", която през 2017 година прелетя над Япония на височина 770 км и падна в Японско море на 300 км от брега, а американската Aegis не съумя да я прихване.

Тогава задачата беше единична, само че в действителни бойни дейности ще има голям брой такива цели (а някои биха били фалшиви), а също така могат да се употребяват и смущаващи устройства. И даже за една цел системите на Съединени американски щати се нуждаят от време за подготовка, като се изключи че би трябвало да знаят точното място на изстрелването на ракетата. Затова американската система за противоракетна защита ще има още по-малко шансове, установи изданието.

В умозаключение Military Watch написа, че в случай че даже с прихващането на севернокорейски ракети пораждат проблеми, то за противопоставяне на най-новите съветски свръхзвукови ракети " Авангард ", чиято скорост надвишава скоростта на звука 20 пъти, не може да става и дума, а възможностите за прихващане са покрай нула. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР