Системите за безконтактен достъп до автомобили (без използването на ключ)

...
Системите за безконтактен достъп до автомобили (без използването на ключ)
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: 18 секунди и колата ви ще е открадната /видео/

Системите за безконтактен достъп до коли (без потреблението на ключ) са комфортно и потребно нещо и в това време е същинска находка за крадци на коли. Немският авто клуб ADAC организира проучване, резултатите от което са шокиращи.
Специалистите от ADAC са тествали 237 нови автомобила от 30 разнообразни марки, както и три мотоциклета - BMW, Ducati и KTM. Всички те са оборудвани със система за влизане без ключ и пускане на мотора. Оказва се, че 230 от тях, в това число мотоциклетите, са извънредно уязвими за хакерски офанзиви, или по-точно - за прихващане на радиосигнала от ключа към колата.
Това разрешава на крадците да разблокират вратите на автомобила и да започват мотора му без ключ. Крадците просто сканират сигналите, излъчени от безжичните ключове, употребяват особено устройство, с цел да ги усилват ги и по този начин получават достъп до колата.
Трите модела коли, които са съумели изцяло да се опълчват на незаконните дейности се оказват от един и същи производител: Jaguar I-Pace, Land Rover Discovery и Range Rover Evoque. Още четири автомобила могат или единствено да бъдат отворени (Infiniti Q30), или да бъдат стартирани (BMW i3, Mazda2, Volvo XC60 T5). Останалите 230 коли са лесни за отключване и пускане.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР