Системата със СМС-и е въведена в много сфери, като банковата.

...
Системата със СМС-и е въведена в много сфери, като банковата.
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: СМС ще предупреждава пациент, че лекар е изтеглил пари от НЗОК

" Системата със СМС-и е въведена в доста сфери, като банковата. Всяко деяние, което вършим като лекари към НЗОК, е чек за заплащане. Редно е когато се направи такава поръчка към Касата, потребителят да бъде известен. Съобщенията могат да се изпращат от програмен продукт с електронен идентификатор. Това евентуално ще стане или до края на годината, или от 1 януари ", заяви пред ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

По думите му това ще има дисциплиниращ резултат, също така ще докара до по-добра осведоменост.

" Не е добре да обвиняваш лекарите, че не си знаел, че лежиш в болница, в този момент към този момент пациентите ще бъдат осведомени. Около 2 млн. годишно се възнамеряват за хоспитализации повече от един ден. Това е два пъти повече спрямо два пъти повече. Имаме ниски цени на здравни услуги поради раздут размер. В някои случаи става дума за 15-20 пъти разлика сред лекарските заплати в обособените лечебни заведения. Цялото финансиране на клинични пътеки е изостанало с 30-40% ", изясни той.

Д-р Маджаров разяснява и разкритата скица за източване на средства с присъединяване на лекари.

" Средствата се обезпечават не от НЗОК, а от страната - трансфер за закупуване на помощни средства. Така че по-коректно е да се твърди, че се източва страната, в случай че се потвърди. Има доста сътрудници с влезнали в действие присъди, свързани с активността им като лекари, те са изгубили правата си. Съдът изпраща съобщение за присъдите и ние ги смъкваме от регистъра ", добави той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР