+++ Системата с водородни горивни клетки впечатлява и при много

...
+++ Системата с водородни горивни клетки впечатлява и при много
Коментари Харесай

Стабилна динамика при екстремни условия: тестове на BMW iX5 Hydrogen в пустинята

+++ Системата с водородни горивни кафези впечатлява и при доста високи температури
+++ BMW Group удостоверява отворен към технологиите и разнообразието от задвижвания без излъчвания метод

За първи път колите от пилотната флотилия BMW iX5 Hydrogen, въведена през февруари тази година, приключиха интензивните проби при горещо време в Обединените арабски емирства. Задвижването с горивни кафези на автомобила се показа впечатляващо при температури до 45°C, пясък и прахуляк, редуващи се наклони и мощно изменяща се мокрота.

Високоефективната система с горивни кафези, двата водородни резервоара, електрическият мотор и тяговата батерия, дружно с централния блок за ръководство на автомобила, показват своята изключителна продуктивност и зрялост. Базираният в Мюнхен развоен екип тества при рискови условия освен функционалността на всички електрически системи, само че и обезпечаването на потенциал за изстудяване за цялостната продуктивност на автомобила. По този метод се подсигурява типичната за BMW динамичност на ръководството.

BMW iX5 Hydrogen по целия свят

Автомобилите в пилотната флотилия сега се употребяват в Европа, Япония, Корея, Китай, Съединени американски щати и Близкия изток. Целта е да се показва пригодността за ежедневна приложимост на водородни коли, както и да се натрупат съществени познания за създаването на евентуален сериен артикул. С пилотния автопарк BMW Group поддържа разширението на инфраструктурата на зарядни станции с технологията за зареждане на 700 бара на районно равнище, която може да се употребява от всички класове транспортни средства, от леки коли и ванове до рейсове и тежкотоварни камиони. Синергиите сред разнообразни области на приложение също оферират значим капацитет за създаване на мощна мрежа от снабдители във водородната технология и понижаване на разноските.

BMW iX5 Hydrogen съчетава пригодността за дълги пътувания с късите паузи за зареждане със задвижване с нулеви местни излъчвания. При съответните рамкови условия, неговата технология с водородни горивни кафези има капацитета да служи като спомагателен дирек в бъдещото портфолио от задвижвания на BMW Group. В актуалната си промяна BMW Group следва софтуерно отворен метод към задвижващите системи. По този метод компанията се приспособява към другите потребности на клиентите, инфраструктурни стандарти и политически и регулаторни рамкови условия в другите райони на света. С тази еластичност BMW Group е в положение да реагира бързо на изменящите се условия на пазара във всяка обстановка и когато и да е да направи атрактивна оферта за допустимо най-вече клиенти.

BMW iX5 Hydrogen се оборудва със система с горивни кафези, която развива мощ от 125 кВт/170 к.с., и високоинтегриран задвижващ блок от петото потомство на технологията BMW eDrive (електромотор, трансмисия и мощна ръководеща електроника в един стилен корпус). Цялостната мощ на задвижването доближава 295 кВт / 401 к.с. Необходимият за горивната клетка водород се съхранява при налягане от 700 бара в два резервоара от армирана с въглеродни влакна пластмаса (CFRP), които имат съдържимост от към 6 кг водород. С това количество водород BMW iX5 Hydrogen има пробег от 504 км (313 мили) в WLTP цикъл.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР