Системата определя състоянието на потребителя по 3-5 съобщения и коригира

...
Системата определя състоянието на потребителя по 3-5 съобщения и коригира
Коментари Харесай

Обучиха невронна мрежа да регулира осветлението според настроението на човека

Системата дефинира положението на потребителя по 3-5 известия и поправя светлината, с цел да ободри или успокои стопанина.

Руски експерти са създали невронна мрежа, която разпознава настроението на потребителя по тона на кореспонденцията му и контролира осветлението в стаята, с цел да развесели или успокои индивида.

Авторите комбинирали в създаването си дигитален помощник и система за адаптивно осветяване. Невронната мрежа проучва известията, които потребителят обменя с асистента в особено приложение, както и кореспонденцията му с други хора и резултатите от постоянни къси изследвания.

Като разпознава настроението, системата трансформира цветовата температура и равнището на осветлението в стаята или в избрана част от нея, с цел да усъвършенства настроението на индивида.

„ Обучена невронна мрежа може да дефинира настроението на потребителя посредством разбора на безусловно три до пет известия. Тя може да изравни психоемоционалния декор след под напрежение диалог, да усъвършенства настроението, да успокои или да настрои за работа благодарение на подобаващи спектрални и фотометрични характерности на светлината ", изяснява Басов.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР