Системата на Йова Йорданова за обучение по цигулка повече от

...
Системата на Йова Йорданова за обучение по цигулка повече от
Коментари Харесай

Филм разказва за системата на Йова Йорданова за обучение по цигулка



Системата на Йова Йорданова за образование по цигулка повече от 35 години провокира голям интерес в целия свят. Чрез нея за доста малко време децата изпитват удоволствието от осъществяванията си на цигулка, тя трансформира метода на слагане на ръката върху инструмента, опита си разказва в образователни принадлежности, първото е " Букварче за цигуларче ". Сега в Плевен са и нейни възпитаници, заниманията с тях не престават и лятото, продължава и снимането на ефирен филм с екип от Москва, който ще опише за Йова Йорданова:

" Ярко доказателство за сполучливата система са нейните многочислени възпитаници, както и развиването на нейния наследник, световноизвестния цигулар Павел Минев, добре прочут и на меломаните у нас, който към този момент продължава и пътя на Йова като учител ".

Йова Йорданова е една от най-известните плевенчанки в международните музикални среди. Тя е приет основател на истинска система за образование на млади цигулари, разказана  първо в  " Букварче за цигуларче ", познато и преведено на доста езици. Кореспондентът на БНР се срещна цигуларката в Плевен, където Йова Йорданова и през ваканцията преподава на деца от други страни по своята система…

В последните години от ден на ден се усилва географията на образованието по системата на Йова Йорданова

Йова Йорданова всяко лято се връща в своя роден Плевен..И тук не си почива, тъй като възпитаници от целия свят я следват и у нас… " Тази взаимна обич ме прави щастлива ", споделя именитата преподавателка по цигулка, приета в Русия и за „ Най-добър възпитател “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР