Система от 440 камери ще наблюдават кръстовищата в столицата и

...
Система от 440 камери ще наблюдават кръстовищата в столицата и
Коментари Харесай

440 камери в София ще докладват на МВР пътни нарушители

Система от 440 камери ще следят кръстовищата в столицата и ще предават нарушаванията към Министерство на вътрешните работи, заяви във вторник зам.-кметът по превоза Кристиан Кръстев. Чрез тях ще се “ловят” водачи, минаващи на алено, с непоставени колани или при диалози по телефона по време на шофиране. Активната ѝ работа ще стартира до седмици.

" Идеята е цялата информация да се предава на Министерство на вътрешните работи, а то от своя страна да глоби водачите ", сподели Кръстев пред бТВ.

От началото на ноември двете системи към този момент са интегрирани. Едно от най-честите нарушавания е преминавано на алено, което годишно се прави от “хиляди” водачи, като през предходната година има 60 блъснати пешеходци, стана още ясно от думите му.

До 1500 на годишна база са водачите, които нарушават правилника за придвижване и карат в бус лентата. Не по-малко от 1000 от тях се глобяват.

Камерите увеличавали с 30 пъти следеното и на видеото ясно ще се вижда регистрационния номер, модела, цвета и дали лидерът е с колан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР