Сирийското правителство одобри изпращането на хуманитарна помощ до райони извън

...
Сирийското правителство одобри изпращането на хуманитарна помощ до райони извън
Коментари Харесай

Сирия разреши изпращането на хуманитарна помощ и за бунтовническите райони

Сирийското държавно управление утвърди изпращането на филантропична помощ до региони отвън неговия надзор в засегнатата от земетресението, следена от бунтовниците северозападна част на страната, оповестява " Франс прес ".

" Съветът на министрите утвърждава доставката на филантропична помощ до всички елементи на Сирийската арабска република ", се показва в прессъобщение на кабинета.

Разпределението на помощта би трябвало да се управлява от Международния комитет на Червения кръст и Сирийския червен полумесец благодарение на Организация на обединените нации.

Силното земетресение в понеделник , трансформирайки се в едно от най-тежките бедствия в района от близо век.
 Организация на обединените нации моли за достъп до Северозападна Сирия
Организация на обединените нации моли за достъп до Северозападна Сирия

Целта е да се улеснят филантропичните доставки

Организация на обединените нации постоянно доставя помощ на следените от бунтовниците региони или от прилежаща Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Баб ал-Хава ", или непосредствено през фронтовата линия от следените от държавното управление региони.

Около четири милиона души в следения от бунтовниците северозапад разчитат на филантропична помощ, само че от три седмици не е имало доставки на такава.

са достигнали района тази седмица от Турция, където управляващите вземат участие в още по-голяма лична интервенция за възобновяване след земетресението.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш през вчерашния ден прикани Съвета за сигурност да позволи отварянето на спомагателни пропускателни пунктове на турско-сирийската граница за доставка на помощ от организацията за жертвите на земетресението в бунтовническите региони.
 Европейски Съюз дава 3.5 млн. евро незабавна филантропична помощ на Сирия
Европейски Съюз дава 3.5 млн. евро незабавна филантропична помощ на Сирия

Това ще се служи посредством Механизма за гражданска защита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР