Сирийският президент Башар Асад и съпругата му Асма са дали

...
Сирийският президент Башар Асад и съпругата му Асма са дали
Коментари Харесай

Башар и Асма Асад са дали положителни проби за коронавирус

Сирийският президент Башар Асад и брачната половинка му Асма са дали позитивни резултати при тестване за ковид, съобщи през днешния ден президентската канцелария, представена от Асошиейтед прес.

Двамата са в " положително здраве и устойчиво положение ", се показва в изказването. Те са си създали ПСР-тестове, откакто са имали леки недоволства, съответстващи на признаците на КОВИД-19.

Президентът и брачната половинка му ще се върнат на работа, откакто прекарат две-три седмици в изолираност в дома си, заяви президентската канцелария.

Сирийското здравно министерство съобщи на 1 март, че е почнало имунизация против КОВИД-19 на медицинските служащи на първа линия, съобщи Ройтерс.

" За втори следващ ден се имунизират здравните служащи на първа линия, които работят в изолационни центрове за ковид в провинциите ", сподели министерството.

В изказването не беше посочено каква ваксина е получила Сирия, нито какво количество.

В последните дни на февруари сирийските управляващи споделиха, че са получили ваксини от " другарска страна ", без да уточнят коя.

По-рано здравни чиновници обявиха, че Сирия се е заела с Русия и Китай за приемане на ваксини, само че до момента не са оповестени двустранни покупко-продажби.

По данни на Университета " Джонс Хопкинс " към 15.30 часа българско време в Сирия са доказани 15 981 случая на новия ковид. Починалите с КОВИД-19 са 1063 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР