Сирийският президент Башар ал-Асадпристигна в Обединените арабски емирства (ОАЕ), второто

...
Сирийският президент Башар ал-Асадпристигна в Обединените арабски емирства (ОАЕ), второто
Коментари Харесай

След земетресението: Асад предприе второ посещение в Персийския залив

Сирийският президент Башар ал-Асад дойде в Обединените арабски емирства (ОАЕ), второто му посещаване в Персийския залив след опустошителното земетресение предишния месец, което накара арабите да се извърнат към неговото изолирано държавно управление.

Пътуването е второто на Асад до богатите на нефт ОАЕ от толкоз години, което идва след посещаване в Оман предишния месец. Двете страни са единствените му публични задължения в арабските страни от началото на войната в Сирия през 2011 година

Абу Даби, който възстановява връзките с държавното управление на Асад през 2018 година, управлява напъните за оказване на помощ след земетресението от 6 февруари, което удари Югоизточна Турция и Северна Сирия, убивайки десетки хиляди. Анализатори споделят, че дипломатическият подтик, генериран от напъните за оказване на помощ след земетресението, може да ускори връзките на Дамаск със страните от Близкия изток, които до момента се съпротивляваха на нормализирането след повече от десетилетие война.

ОАЕ дадоха обещание над $100 милиона помощ за засегнатата от земетресението Сирия , което е най-голямата сума за Сирия от която и да е страна. Емирствата изпратиха също екип за търсене и избавяне и предоставиха хиляди тонове незабавна помощ.

По време на войната в Сирия Асад рядко е ходил в чужбина , като се изключи съдружниците Иран и Русия, която той посети още веднъж тази седмица и се срещна с президента Владимир Путин.

Външният министър на Саудитска Арабия , която също изпрати помощ за земетресението в Сирия, сподели предишния месец, че в арабския свят се построява консенсус за нуждата от нов метод към Дамаск за справяне с филантропичните рецесии, в това число земетресението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР