Сирийският президент Башар ал Асад пристигна днес на официално посещение

...
Сирийският президент Башар ал Асад пристигна днес на официално посещение
Коментари Харесай

Сирийският президент Башар Асад пристигна на официално посещение в ОАЕ

Сирийският президент Башар ал Асад дойде през днешния ден на публично посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ) дружно със брачната половинка си Асма Асад, съобщи Ройтерс, като се базира на сирийското президентство.

Агенцията отбелязва, че визитата се реализира в миг, когато от ден на ден арабски страни дават знак за подготвеност за отслабят изолацията, в която е подложен Дамаск.

Посещението стартира с повече тържественост, в сравнение с имаше при предходното пътешестване на Асад до ОАЕ предходната година. Тогавашната аудиенция на сирийски президент беше за него първата в арабска страна след експлоадирането на сирийската революция през 2011 година, когато страните от Персийския залив в това число ОАЕ, поддържаха бунтовниците, борещи се за свалянето на Асад от власт.

Държавни медии оповестиха, че при идването си в Абу Даби президентът е бил посрещнат от сътрудника си шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а при навлизането си в комплекса на кралския замък кортежът му е бил бил приветстван с оръдеен салют. Освен това самолетът на сирийският президент е бил посрещнат от изтребители на емирствата, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР