Сирийските военни с подкрепата на руските ВКС превзеха най-големия склад

...
Сирийските военни с подкрепата на руските ВКС превзеха най-големия склад
Коментари Харесай

Армията на Сирия превзе огромен склад на ИДИЛ, пълен с оръжия на НАТО

Сирийските военни с поддръжката на съветските Върховен касационен съд превзеха най-големия склад за оръжия и военна техника на терористите от ИДИЛ. Той е открит в град Меядин в източната част на страната. „ Ще ни трябват минимум шест дни, с цел да извозим всичките титли, които ИДИЛ са оставили тук след бягството си. Тук има ужасно доста оръжие и разнообразни средства за връзка задгранично произвеждане “, сподели на публицистите бригаден военачалник от Сирийската Арабска войска Хасан Сухейл, който управлява интервенцията по освобождението на града.

Меядин бе логистичен център с добре проведена система от хранилища и работилници. След освобождението титли за сирийските военни станаха стрелково оръжие и противотанково оръжие, артилерийски установки и снаряди, самоделни мини, а също танкове и друга военна техника, която по-рано е била пленена от иракската войска.

Сирийските военни също демонстрираха на публицистите в Меядина системи за сателитни връзки, радиолокационно съоръжение, медицински принадлежности и завод за сглобяването на дронове с десетки подготвени дронове, употребявани за разузнаване от терористите.

Голяма част от арсенала на терористите се състои от оръжие, признато на въоръжение от страните в НАТО. В частност, в складовете на терористите е била открита 155-милиметрова гаубица английско произвеждане, съединена през 2011 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР