Сирийските власти през юли са използвали няколко пъти химическо оръжие

...
Сирийските власти през юли са използвали няколко пъти химическо оръжие
Коментари Харесай

Берлин: Режимът в Дамаск убива с химическо оръжие

Сирийските управляващи през юли са употребявали няколко пъти химическо оръжие против личното си население, написа немският в. Die Welt, представен от ТАСС. Изданието се базира на източници от сирийската съпротива и западните специфични служби.

Според данните на медията на 11 и 14 юли в Гута е бил употребен газообразен хлор. В селището Айн Тарма, близо до Дамаск, отровни субстанции наподобява са били употребявани против бунтовниците на 1,6, 13 и 14 юли.

Вестникът отбелязва също, че при последната офанзива по оценка на западни спецслужби "с огромна степен на възможност е бил употребен зарин " и са починали 9 души.

Според данни на съветското министерство на защитата сирийската авиация при започване на април е бомбардирала в Хан Шейхун завод на бунтовниците, където са били създавани отровни субстанции, напомня ТАСС.





Вашингтон упрекна Дамаск в осъществяване на химическа офанзива, откакто на 7 април американските Военновъздушни сили нанесоха ракетен удар по сирийското военно летище "Шайрат " в провинция Хомс.

На 29 юли ОЗХО разгласява отчет, съгласно който в Хан Шейхун е бил употребен зарин или сходен на него токсичен газ. В резултат са починали близо 100 души, в това число голям брой деца.

Документът е предаден на взаимна комисия на ОЗХО и Организация на обединените нации, която би трябвало да откри виновниците за химическата офанзива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР