Сирийските и руските самолети са извършили военни престъпления в провинция

...
Сирийските и руските самолети са извършили военни престъпления в провинция
Коментари Харесай

Според ООН руските и сирийските въздушни удари в Идлиб са военни престъпления

Сирийските и съветските самолети са направили военни закононарушения в провинция Идлиб, като са бомбардирали учебни заведения лечебни заведения и пазари, съгласно проверяващите органи на Организация на обединените нации, предава Reuters. Разследващите от световната организация също по този начин осъдиха и офанзивите на радикалните ислямисти в района, съобщи организация Фокус.
Според тях " безразборните бомбардировки " от страна на проправителствените сирийски сили, малко преди прекратяването на военните дейности в района през Март, са взели стотици животи и са предиздвикали съвсем милион души да изоставен домовете си. Следователно дейностите на съветската и сирийската авиация по думите на проверяващите могат да бъдат окачествени като закононарушения против човечеството.
В същото време Разследващата комисия за Сирия на Организация на обединените нации осъди дейностите на радикалната организация " Хаят Тахрир ал-Шам ", която управлява огромна част от Идлиб, в това, че е употребила артилерия против цивилни цели " без очевидна военна изгода " от това. В допълнение има свидетелства, че групировката е измъчвала и убивала пандизчии, затова тя също може да бъде упрекната във военни закононарушения.
" Това, което е ясно от военната акция е, че проправителствените сили и оповестените от Организация на обединените нации за терористични организации жестоко са нарушавали разпоредбите за водене на война и правата на цивилните в Сирия ", сподели Пауло Пинейро, ръководителят на панела на Организация на обединените нации.
Докладът, който проверява обстановката от ноември 2019 до юни 2020 година, е направен посредством сателитни фотоси и свидетелства на очевидци. В него е обърнато внимание на общо повече от 50 офанзиви, осъществени от съветските и сирийските военновъздушни сили.
" Комисията има рационални аргументи да има вяра, че проправителствените сили са направили военни закононарушения, като съзнателно са атакували медицински лица и здания във въздушните набези ", се споделя в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР